Minusgrader och markarbeten. Kan plast spricka vid minusgrader?

 

Ja.

 

 

Om man belastar en tunn skiva plast vid minusgrader så kan den spricka ja.

 

 

Plast expanderar i värme. I kyla såsom tex minusgrader styvnar plast och kan vid belastning spricka. Tillför man kombinationen, ej 99,9% plant och fast underlag, minusgrader, tyngder över 100 kg finns sannolikheten att en tunn platta i plast spricker.
Vi rekommenderar således ej sådant bruk av just TempoTrax LIGHT & MEDIUM vid minusgrader såvida det inte är beräknat i budgeten att de skall förbrukas. Underlaget lär skyddas, tillgängligheten till arbetsplatsen består … men ja då finns risken att just den plattan kasseras.

 

 

Här finns en studie kring polymer och temperatur skillnader: http://www.appstate.edu/~clementsjs/polymerproperties/plastics_low_temp.pdf

 

 

TempoTrax Light & Medium och minusgrader
Är det minusgrader ute och du inte är bekväm med att betrakta varan som en förbrukningsvara i detta fallet, tex att du inte vill riskera att de spricker (ibland klarar de minusgrader, ibland inte), skall du ju då såklart avstå från att använda JUST Light & Medium serien och istället rekommenderas följande produkter:TempoTrax Heavy Duty /Heavy Duty extreme / ArmorTrax serien / Körplåtar mm.  Dessa skall inte spricka vid minusgrader och vissa av dessa produkter har viss garanti.

 

 

I samband med order godkänner därför alla våra kunder vårt standardiserade
affärsavtal: http://markskydd.se/produkter/avtal-retur-reklamation-och-garanti/